Betuwse Streken – Echteld    V.E. &  peuteropvang

Peuteropvang en Buitenschoolse opvang onder één dak
open van 8:30 tot 12:30u

Reguliere peuteropvang

In een grote lichte ruimte in deze gezellige vestiging aan de Jonge Schutskooilaan in Tiel gaan wij medio februari 2024 starten met peuteropvang en VE peuteropvang.

In een groepje peuters  werken we aan samen leren & zelfstandigheid ontwikkelen. We lezen en zingen en bereiden de peuters voor op school.  Twee ochtend per week begeleiden wij uw peuter spelenderwijs richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Hoe fijn is het als je kind rustig en gemakkelijk doorstroomt naar de eerste kleuterklas.

De gemeente Tiel biedt 6 uur peuteronderwijs. Dat betekent dat uw peuter 2 x 3 uur in de peutergroep doorbrengt.  Welke dagen we gaan starten zal mede door de aanmeldingen bepaald worden.

Wanneer?

2 ochtenden opvang
Uw peuter is minimaal 2 jaar en bezoekt 2 ochtenden de peuteropvang
De mogelijke dagen worden: maandag en woensdag  of dinsdag en donderdag.
Als u het kinderdagverblijf combineert met peuteropvang kan uw kind ook voor 1 dagdeel peuteropvang aanmelden.

Voorschoolse Educatie (V.E.) 

In deze locatie starten wij bij voldoende aanmeldingen ook Vooschoolse Educatie. Dit is een speciaal programma voor peuters met een mogelijke (taal)achterstand. We stimuleren uw peuter spelenderwijs de woordenschat uit te breiden voor een betere start op de basisschool.

Wanneer ? 

4 ochtenden Voorschoolse Educatie per week
De aanmelding voor Voorschoolse Educatie gaat meestal via het consultatiebureau. Zij bepalen of uw kind een indicatie krijgt voor dit speciale programma. Er zijn subsidies beschikbaar voor ouders met deze indicatie waardoor een groot deel van de kosten voor u betaald worden door de overheid. Heeft u daar vragen over, dan kan u ons altijd een berichtje sturen via whatsapp, email of even bellen naar kantoor: 0884855480

Geen peuteropvang in de schoolvakanties.
Tijdens de schoolvakanties is de peuteropvang groep gesloten. Wij sluiten aan bij de schoolvakanties van basisschool waarbinnen wij gevestigd zijn. Op ons vakantieschema kunt u zien welke periodes dit zijn.

Meer informatie over de dagelijkse gang van zaken, dagindeling, wetgeving, organisatie op de werkvloer, inzet van beroepskrachten, coach en beleidsmedewerker, mentoren,  uw toestemmingen, onze gedragsregels en de vluchtplannen, vindt u in het pedagogisch werkplan hierboven.

Wat kost de peuteropvang en hoe werkt het?

Twee ochtenden per week opvang kan al vanaf €10,00 pr mnd.
Als u werkt, een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgt en de eventuele partner ook, dan vraagt u kinderopvangtoeslag aan bij de belastingdienst. Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kunt u in aanmerking komen voor een gemeentelijke subsidie. Afhankelijk van uw gezamenlijk toetsingsinkomen, ontvangt u een gemeentelijke subsidie voor maximaal 2 dagdelen peuteropvang.

  • Kinderopvangtoeslag
    Kinderopvangtoeslag krijgt u niet automatisch. Die vraagt u zelf aan met Mijn toeslagen (uw persoonlijke omgeving op de website van de belastingdienst). Veilig, snel en makkelijk.
    Heeft u hierbij hulp nodig? belt u dan op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag met ons hoofdkantoor. Wij helpen u graag.
    Via deze proefberekening kunt u zien wat uw daadwerkelijke kosten zijn.
  • Gemeentelijke subsidie
    Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? bijvoorbeeld omdat u éénverdiener bent? Dan kunt u van uw gemeente subsidie krijgen waardoor u zelf enkel een kleine bijdrage betaalt.
    Heeft u recht op deze subsidie? dan moet dit aantonen door zelf voor beiden een inkomensverklaring aan te vragen bij de Belastingdienst. Voorwaarde hiervoor is wel dat u een belastingaangifte ingediend heeft.  Niet in alle gevallen blijkt uit de inkomensverklaring dat er geen sprake is van inkomen uit arbeid (bijvoorbeeld in geval van een uitkering). In dat geval moet u aanvullende bewijstukken overleggen waaruit blijkt dat er wel sprake is van inkomen maar niet van inkomen uit arbeid
  • Aanleveren gegevens
    Nadat u van ons vernomen heeft dat er een plekje is voor uw kind bij onze peuteropvang  vraagt u een inkomensverklaring aan bij de belastingdienst én vult u de verklaring geen recht op kinderopvang in.
    Beide documenten stuurt u naar ons en zodra wij deze hebben ontvangen kunnen wij gaan bepalen wat uw eigen ouderbijdrage wordt. Deze berekening wordt gemaakt op basis van de Kinderopvangtoeslagtabel.
  • Een inkomensverklaring, hoe gaat dat?
    U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst. Dat gaat zo:

    • Log in op Mijn Belastingdienst.  Inloggen op Mijn Belastingdienst (Deze link opent in een nieuw venster.)
    • Ga naar het tabblad ‘Inkomstenbelasting’.
    • Klik in het rechtervlak “Meer info” op Inkomensverklaring en geregistreerd inkomen.(onderste link)
    • Kies het meest recente jaar waarover inkomen bekend is.
    • Klik op de inkomensverklaring opvragen. U kunt nu deze verklaring afdrukken of als pdf openen en opslaan.
    • De Belastingdienst verstrekt de inkomensverklaring van een jaar eenmalig, wij adviseren u voor uw eigen archief een kopie te houden.
    • Heeft u een partner dan herhaalt u bovenstaande stappen nogmaals met de gegevens van uw partner
  • Tijdens de schoolvakanties is er geen peuteropvang, waarom dan wel een factuur?
    Bij de berekening van het aantal uren dat u betaalt voor de peuteropvang is er al rekening mee gehouden dat de peuteropvang tijdens de schoolvakanties gesloten is.Deze berekening is als volgt gemaakt;

Ieder kind gaat  40 weken naar de peuteropvang (de schoolvakanties zijn de kinderen vrij).
Wij berekenen als volgt: 40 weken x aantal uur per week =  aantal uur  per jaar / 12 maanden = vast maandbedrag.
Zoals u in de berekening hierboven kunt zien wordt het aantal uur per jaar gedeeld door 12 maanden. U ontvangt dus iedere maand dezelfde factuur. Dit doen wij om te voorkomen dat u iedere maand een andere factuur ontvangt en maakt het voor u overzichtelijker.